Corona protocol

Algemeen:

1.      In de salon zal géén koffie of thee worden geschonken. Je mag een eigen flesje water meebrengen of deze in de salon vullen om tijdens de behandeling van te drinken.

2.      We dragen beiden een mondkapje. Mocht je er geen meegebracht hebben, schaf je deze bij mij aan voor € 2,50.

3.      Afspraken zullen niet meer aansluitend op elkaar worden ingepland maar er zal 10 minuten worden aangehouden om tussen twee afspraken de salonruimte extra te reinigen en desinfecteren. Het kan zijn dat je al een e-mail hebt gehad met een wijziging in de aanvangstijd van je afspraak; dit heb ik alleen zonder overleg gedaan in de gevallen waar dit slechts om een kleine verschuiving gaat. Hierover ontvang je altijd een wijzigingsbericht. Mocht een eventuele verschuiving toch problemen geven, hoor ik dat graag van je.

4.      Zoals gewoon krijg je de dag vóór je afspraak de afspraakherinnering. Deze is vanaf nu belangrijk. Hierin staat een 5-tal vragen welke de gezondheidscheck vormen die ik verplicht ben bij je uit te voeren en welke een harde voorwaarde is voor heropening van de salon. In diezelfde mail staat altijd een knop om de afspraak te bevestigen, deze dient nu tevens als bevestiging dat je op alle vragen van de gezondheidscheck met ‘NEE’ kunt antwoorden. Door te bevestigen geef je mij tevens toestemming om jouw contactgegevens door te geven aan de GGD bij een mogelijk bron- en contactonderzoek mocht een herleiding van besmetting naar de nagelsalon plaats hebben gevonden. Het is verplicht deze bevestigings-knop te gebruiken, anders kan de afspraak niet doorgaan. In dezelfde mail staat ook een knop om de afspraak af te zeggen, welke je tot een uur voor aanvang kunt gebruiken. Ik vertrouw erop dat de last-minute afzeggingen een gegronde reden hebben, maak hier geen misbruik van.

5.      Als je gezondheidsklachten hebt zoals een neusverkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid, dan blijf je thuis om uit te zieken. De afspraak kan met deze reden kosteloos worden geannuleerd binnen de 24 uur voorafgaand.

 

Voor aanvang:

1.      Bezoek het toilet voor zover mogelijk het liefst thuis. De toiletten in de centrale entree zijn desondanks wel beschikbaar.

2.      Kom op tijd, maar niet te vroeg; maximaal 5 minuten vóór aanvang van je afspraak. Dit om de gemeenschappelijke ruimtes zo min mogelijk te belasten. Kom alleen. Neem geen familie, kinderen of vrienden mee.

3.      Wacht geduldig op de stoel buiten de salon tot ik je uitnodig om de salon binnen te komen. Het kan zijn dat er nog iemand vóór jou aanwezig is in de salonruimte. Loop dan even terug en neem plaats in de gemeenschappelijke ruimte. Als de bezoeker vóór jou de ruimte heeft verlaten dient de ruimte nog te worden gereinigd en gedesinfecteerd.

4.       Naast de wachtstoel staat een flesje desinfectans en een map met kleurstaaltjes. Voor je de map pakt, reinig je de handen. In de salon was je de handen grondig met zeep en een borsteltje, maar als je de map wil aanraken als je net van buiten komt is het nodig de handen alvast te reinigen.

 

In de salonruimte:

1.      Hang zelf je jas en eventueel (hand)tas aan de kapstok. Neem je betaalmiddel alvast uit de zakken of tas en plaats deze op het schaaltje op de tafel. Deze is geplaatst zodat deze altijd in jouw zicht en dus veilig ligt. Mocht je je agenda en (eigen!) pen meehebben voor het maken van vervolgafspraken, leg deze dan ook op de schaal. De telefoon blijft in de zakken/tas. Tenzij deze wordt gebruikt als betaalmiddel, voorwaarde is dat deze tijdens de behandeling niet mag worden aangeraakt of gebruikt.

2.      Bij een voetbehandeling trek je zelf de schoenen en sokken uit en rol je de broek eventueel op tot halverwege of het bovenste deel van de kuit.

3.      Was de handen, polsen en (een deel van) de onderarmen volgens de richtlijnen. Gebruik ook een nagelborsteltje onder de (lange) nagels. Droog de handen met de papieren handdoekjes.

–        Er ligt een gereinigd en gedesinfecteerd nagelborsteltje klaar voor gebruik. Heb je na de eerste lockdown een eigen nagelborsteltje ontvangen, hoef je deze dus niet meer mee te brengen.

4.      Raak zo min mogelijk aan en neem plaats op de (pedicure)stoel. Plaats de onderarmen op de armsteun of plaats de voeten in het voetenbadje.

 

Na afloop:

Betaal met pin en bij voorkeur contactloos. Mocht je niet contactloos kunnen/willen pinnen is dat niet erg. Het pinapparaat wordt tussendoor gedesinfecteerd. Ik kan ook een mobiel betaalverzoek sturen, deze dient direct ter plekke te worden voldaan. Contante betalingen zijn ook mogelijk, in dit geval graag zoveel mogelijk gepast.